Weer

Ook al is er afgelopen nacht op sommige plaatsen sneeuw gevallen, de kans op een witte Kerst in Nederland blijft erg klein. Vanuit het westen werd vanochtend zachtere lucht en regen aangevoerd waardoor de sneeuwresten in het oosten van het land verdwenen.

Vanavond en komende nacht zijn er wolkenvelden maar ook enkele opklaringen. Lokaal kan er nog wat lichte regen vallen en het blijft waaien. Veel kouder dan een graad of 3 wordt het waarschijnlijk niet.

Morgen wordt het een veelal bewolkte en grijze dag. Het miezert af en toe en met 5 tot 8 graden is het vrij zacht. Waaien doet het nauwelijks meer, waardoor het later in de middag en avond nevelig wordt met lokaal mist.

In de nacht naar donderdag blijft het zacht, alleen langs de oostgrens daalt het kwik tot net boven nul.

Ook donderdag is het grotendeels bewolkt, grijs en valt er af en toe wat lichte regen. Met middagtemperaturen rond 10 graden is het uitermate zacht voor de tijd van het jaar.

De zuidwestenwind trekt in de avond verder aan, op nadering van een storing die vrijdag een flinke portie regen oplevert. Ook dan maxima in de dubbele cijfers.

In het kerstweekeinde is er af en toe zon.