Villa moet volgens arts vrezen voor EK

De Spaanse voetballer David Villa komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie voor zijn club FC Barcelona en moet volgende zomer vermoedelijk ook het Europees kampioenschap in Polen en Oekraïne aan zich voorbij laten gaan.

Dat verklaarde één van de medisch specialisten die de aanvaller vorige week opereerde aan een scheenbeenbreuk. Villa liep de zware blessure afgelopen donderdag op tegen het Qatarese Al Sadd in de halve finale van het wereldkampioenschap voor clubteams in Japan.

Barcelona versloeg – eerst mét en later zonder Villa – de Aziatische voetbalkampioen met 4-0. In de eindstrijd won de winnaar van de Champions League – zonder de intussen naar Spanje teruggereisde Villa – drie dagen later met dezelfde cijfers van het Braziliaanse Santos. Die zege droegen de spelers van Barcelona zondag aan hun geblesseerde ploeggenoot op.

Villa (30) moet volgens zijn behandelend arts vrezen dat hij niet op tijd hersteld is voor het Europees kampioenschap van komende zomer. Spanje verdedigt in Oekraïne en Polen de titel die in 2008 mede tot stand kwam dankzij Villa’s doeltreffendheid.

Villa speelt in het nationale elftal meestal als centrumspits. Bij Barcelona is hij vaak linksbuiten en komt zijn spel minder goed uit de verf.