Qatar: 3de bondscoach ontslagen

De Qatarese voetbalbond heeft vandaag voor de derde keer dit jaar een bondscoach ontslagen. Na de Fransman Bruno Metsu en de Serviër Milovan Rajevac moet nu de Braziliaanse bondscoach Sebastiao Lazaroni weg wegens tegenvallende prestaties van de nationale ploeg.

Qatar staat in de Aziatische kwalificatiezone voor het wereldkampioenschap in 2014 momenteel tweede in de poule. In vijf groepswedstrijden behaalde de gastheer van het wereldkampioenschap in 2022 in totaal negen punten, twee minder punten dan lijstaanvoerder Iran. De eerste twee landen in de poule gaan door naar de volgende ronde.

Lazaroni (61) was slechts vier maanden bondscoach van Qatar. In zijn lange trainersloopbaan werkte hij eerder onder meer bij de Braziliaanse topclubs Gremio, Flamengo en Vasca de Gama. Hij was ook coach van het Italiaanse Fiorentina, het Turkse Fenerbahçe en Qatar Sports Club uit het land waar hij nu als bondscoach gedwongen vertrekt.

Lazaroni moest in dezelfde functie in 1990 weg bij de Braziliaanse bond. Onder zijn leiding werden de ‘Goddelijke Kanaries’ dat jaar roemloos uitgeschakeld op het WK.