Dit is een artikel uit het NRC-archief

Milieu en natuur

Hoe kijken vogels naar de wereld? De BBC brengt het in beeld

Natuurprogramma’s maken kunnen ze wel bij de BBC. Denk bijvoorbeeld aan Planet Earth, Life en de meest recente hit Frozen Planet. En hoewel de promo maar kort is, belooft de nieuwste serie in dit rijtje ook mooi te worden.

Natuurprogramma’s maken kunnen ze wel bij de BBC. Denk bijvoorbeeld aan Planet Earth, Life en de meest recente hit Frozen Planet. En hoewel de promo maar kort is, belooft de nieuwste serie in dit rijtje ook mooi te worden. In Earthflight beziet de kijker de wereld vanaf de rug van verschillende soorten vogels.

Voor het programma, dat vanaf 29 december te zien is bij de BBC, maakten de makers onder andere gebruik van deltavliegers en miniscule camera’s. The Guardian heeft een mooie fotoserie online staan, waarin je alvast een klein beetje een idee krijgt van hoe de makers te werk zijn gegaan.