DWDD wil eigen televisieprogramma’s gaan maken

Geslaagde onderdelen van De Wereld Draait Door, zoals de op Johnny Cash geënte DWDD Recordings en de Oudejaarsshow van De TV Draait Door, moeten kunnen uitgroeien tot zelfstandige programma’s. Dat is de ambitie van de makers. Eindredactrice Dieuwke Wynia blijft ervoor bij DWDD en zegde de overstap naar BNN af.

Zanger Waylon en Matthijs van Nieuwkerk tijdens een uitzending van DWDD Recordings. Dit soort initiatieven van het actualiteitenprogramma moeten kunnen uitgroeien tot spin-offs, vinden de makers. Screenshot VARA
Zanger Waylon en Matthijs van Nieuwkerk tijdens een uitzending van DWDD Recordings. Dit soort initiatieven van het actualiteitenprogramma moeten kunnen uitgroeien tot spin-offs, vinden de makers. Screenshot VARA

Geslaagde onderdelen van De Wereld Draait Door, zoals de op Johnny Cash geënte DWDD Recordings en de Oudejaarsshow van De TV Draait Door, moeten kunnen uitgroeien tot zelfstandige programma’s. Dat is de ambitie van de makers. Eindredactrice Dieuwke Wynia blijft ervoor bij DWDD en zegde de overstap naar BNN af.

Wynia zou daar de nieuwe tv-baas worden, zo maakte ze half oktober bekend. Dat gaat nu dus niet door; ze belde gisteren met BNN om te zeggen dat ze bij het programma met Matthijs van Nieuwkerk, waar ze nu drie jaar eindredacteur is, blijft.

Reden zijn de DWDD-spin-offs die in de koker zitten: Van Nieuwkerk en Wynia willen die samen gaan ontwikkelen en produceren. De nieuwe tak van het programma gaat kijken of het vermoeden van de presentator, dat er meer in zit dan alleen dat wat tussen de begin- en eindtune past, juist is. Van Nieuwkerk benadrukt dat hij DWDD blijft presenteren en de VARA zegt dat het bestaande format niet uitgehold wordt als populaire onderdelen een eigen programma krijgen.

    • Peter Zantingh