Berlusconi’s Ruby is moeder geworden

De danseres Karima El Mahroug, die betaald zou zijn voor seks met voormalig premier Silvio Berlusconi. Foto Reuters / Stringer

We waren Karima El Mahroug al bijna weer vergeten. Een van de hoofdpersonen in het seksschandaal rondom de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi. De inmiddels twintigjarige ‘Ruby’ beviel vandaag van een dochtertje, Sofia Aida Risso.

Beide verkeren in goede gezondheid, vertelt vader Luca Risso aan het Italiaanse persbureau ANSA.

De Marokkaanse Mahroug staat voor Italiaanse gerecht omdat Berlusconi haar voor seks zou hebben betaald tijdens een van zijn beruchte ‘bunga bunga’-feesten in zijn villa in Milaan, toen zij nog minderjarig was. Berlusconi ontkent dit.

De minderjarige danseres kwam in het vizier van de Italiaanse justitie toen zij op 27 mei vorig jaar werd aangehouden in Milaan op verdenking van diefstal van drieduizend euro en een witgouden ketting van een vriendin. Omdat Ruby destijds minderjarig en geen Italiaanse was bracht de politie haar naar het bureau. Daarop zou een telefoontje uit het Chigi-paleis, de officiële zetel van de regering in Rome gekomen zijn met een dwingend bevel: “Laat haar vrij! Zij is de kleindochter van [Hosni] Mubarak’. En dat was volgens de Italiaanse aanklager naast een leugen ook machtsmisbruik van de kant van Berlusconi.

Toch leverde het schandaal Mahroug geen windeieren, ze werd een graag geziene gast in het Italiaanse nachtleven, mocht boeken aanprijzen in televisiereclames en debuteerde in maart op een deftig Weens bal.

    • Hans Klis