Arrestaties in gokzaak in Italië

Onder anderen oud-international Cristiano Doni is gearresteerd.

Zeventien personen zijn in Italië aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gokschandaal in het voetbal. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Cristiano Doni, oud-international en voormalig aanvoerder van Atalanta Bergamo, is de bekendste naam. Ook oud-voetballers Luigi Sartor en Alessandro Zamperini zijn gearresteerd. Justitie verdenkt hen van sportieve fraude en betrokkenheid bij een criminele organisatie. Het onderzoek spitst zich toe op zeven duels in de Serie B. Ook de thuiswedstrijden van Brescia afgelopen seizoen in de Serie A tegen Bari en Lecce en Napoli-Sampdoria worden onderzocht. Doni werd in augustus vanwege zijn rol in het schandaal door de Italiaanse voetbalbond voor 3,5 jaar geschorst. Bovendien kreeg zijn club Atalanta Bergamo dit seizoen in de Serie A zes strafpunten. De zevenvoudig international zegt onschuldig te zijn. (AP)