Zilver voor boarder Krijbolder

De Nederlandse snowboarder Steve Krijbolder werd tweede bij de wereldbeker halfpipe in Finland.

De Nederlandse snowboarder Steve Krijbolder is zaterdag als tweede geëindigd bij de wereldbekerwedstrijd in het Finse Ruka op het onderdeel halfpipe. Dolf van der Wal bereikte ook de finale, maar eindigde net naast het podium: hij werd vierde. De Fin Markus Malin won de wereldbekerwedstrijd. De twintigjarige Krijbolder staat door zijn tweede plaats in de toptien van het wereldbekerklassement, waarin ook zijn landgenoot Dimi de Jong staat.

Bij de wereldbekerwedstrijden skiën heeft Marlies Schild met overmacht de slalom gewonnen. De Oostenrijkse wereldkampioene bleef op het zware parcours in Courchevel de Finse Tanja Poutiainen 1,87 seconden voor, Kathrin Zettel uit Oostenrijk werd derde. Het parcours eiste in de eerste run liefst achttien uitvallers, onder wie Lindsey Vonn. Maria Höfl-Riesch was in de eerste run de op een na snelste, maar kwam in de tweede run niet over de finish.

Bij de mannen was de Italiaan Massimiliano Blardone in Alta Badia de snelste bij de reuzenslalom, zijn zesde wereldbekerzege. De Oostenrijkers Hannes Reichelt (op 0,35 seconde) en Philipp Shörghofer (op 0,57) werden respectievelijk tweede en derde. Wereldkampioen Ted Ligety zette in de eerste run de snelste tijd neer, maar kwam na de tweede run 0,01 seconde tekort voor een plaats op het podium. (NRC)