Zilver Krijbolder op halfpipe in Finland

De Nederlandse snowboarder Steve Krijbolder is zaterdag als tweede geëindigd op het onderdeel halfpipe bij de wereldbekerwedstrijd in het Finse Ruka.

Dolf van der Wal bereikte ook de finale, maar eindigde net naast het podium met een vierde plaats. De Fin Markus Malin won de wereldbekerwedstrijd.

De twintigjarige Krijbolder was aangenaam verrast door zijn prestatie. Hij pakte zijn eerste prijs in zijn eerste finaleplaats. Tot afgelopen weekeinde stond hij de schaduw van zijn landgenoten Van der Wal en Dimi de Jong. Krijbolder staat door zijn tweede plaats in de toptien van het wereldbekerklassement, waarin ook De Jong staat.

Bij de wereldbekerwedstrijden skiën heeft Marlies Schild met overmacht de slalom gewonnen. De Oostenrijkse wereldkampioene bleef op het zware parcours in het Franse Courchevel de Finse Tanja Poutiainen 1,87 seconden voor. Kathrin Zettel uit Oostenrijk werd derde. Het parcours eiste in de eerste run liefst achttien uitvallers, onder wie Lindsey Vonn. Maria Höfl-Riesch was in de eerste run de op een na snelste, maar kwam in de tweede run niet over de finish.

Bij de mannen was de Italiaan Massimiliano Blardone in Alta Badia de snelste op de reuzenslalom, zijn zesde wereldbekerzege. De Oostenrijkers Hannes Reichelt en Philipp Shörghofer werden respectievelijk tweede en derde. Wereldkampioen Ted Ligety zette in de eerste run de snelste tijd neer, maar kwam na de tweede run 0,01 seconde tekort voor een plaats op het podium.