Wehkamp.nl wordt volgend jaar verkocht

RFS Holland Holding, het moederbedrijf van wehkamp.nl, de grootste webwinkel van Nederland, wordt komend jaar verkocht.

Een woordvoerder heeft vanochtend bevestigd dat potentiële kopers een zogenoemd informatiememorandum hebben ontvangen waarmee ze een indicatief bod kunnen uitbrengen. Op dit moment vinden nog geen gesprekken met partijen plaats.

In een interview met deze krant zei wehkamp.nl-directeur Paul Nijhof begin november dat RFS „regelmatig benaderd wordt door partijen die geïnteresseerd zijn”. Dat was de reden voor RFS om zakenbank Credit Suisse in te schakelen om de strategische mogelijkheden voor de toekomst te onderzoeken.

Dit heeft volgens RFS „voldoende aanknopingspunten” opgeleverd om „serieus in gesprek te gaan met partijen die de groeistrategie een extra impuls zouden kunnen geven”. De woordvoerder van RFS wil niet zeggen welke aanknopingspunten dat zijn. Ook wil hij niet zeggen welke partijen een memorandum hebben ontvangen.

Over potentiële kopers doen verschillende verhalen de ronde. Een ING-analist noemde Ahold als de perfecte kandidaat vanwege de internetambities die de supermarktketen onlangs presenteerde. Ook circuleren de namen van webwinkels bol.com en amazon.com en van het Nederlandse beursgenoteerde retailbedrijf Macintosh dat een groot aantal winkelformules exploiteert.

Afgelopen jaar boekte RFS meer dan tien procent groei met een omzet van 488 miljoen euro.