Weer

Winterse buien en bevriezing zorgden afgelopen nacht en vanochtend voor verraderlijke gladheid. De komende periode wordt het geleidelijk zachter, maar van de nachtelijke gladheid zijn we nog niet verlost.

De storing die overdag in het westen nog regen gaf, brengt vanavond in het oosten sneeuw. Het gaat daar enige uren sneeuwen en er kan zich een sneeuwlaag vormen van 5 tot 10 centimeter.

Uiteindelijk gaat de sneeuw in de loop van de nacht vanuit het westen op steeds meer plekken over in regen, maar langs de oostgrens gebeurt dit vermoedelijk pas in de vroege ochtend. Hier wordt het het koudst, met 0 graden, tegenover een graad of 4 aan zee.

In de loop van de ochtend regent de sneeuw langs de oostgrens langzaam weg. Vanuit het westen gaat de regen over in buien, met tussendoor droge perioden. De westenwind trekt aan naar matig tot aan zee krachtig, bij maxima van 6 tot 8 graden. Aan zee laat de zon zich af en toe zien, landinwaarts is het veelal bewolkt.

In de nacht naar woensdag kan het lokaal nog glad worden.

De rest van de week loopt de temperatuur flink op, tegen het weekeinde komen we zelfs uit rond 11 graden.