Naschrift van de uitgever

De krant kreeg verschillende reacties en vragen over de advertentiebijlage van Shell. Dat onderstreept de betrokkenheid van onze lezers, en dat is iets om trots op te zijn. De bijlage was geen journalistieke productie van de NRC-redactie. Dat stond er ook duidelijk op en in: Energyfuture.nl is een initiatief van Shell. De redacties van NRC Handelsblad en nrc.next zijn op geen enkele manier betrokken. Zij schreven, schrijven en zullen schrijven over Shell wat zij nodig en relevant vinden.

Wat betekent dan dat zinnetje: mede mogelijk gemaakt door NRC Media? Eenvoudig, precies wat er staat. In dit geval: verspreid, samen met de krant. Ten overvloede over het verschil tussen NRC Handelsblad en NRC Media: NRC Handelsblad is de krant, de journalistieke inhoud wordt bepaald door de redactie – en door de redactie alleen. NRC Media is het bedrijf dat de krant NRC Handelsblad (en nrc.next) uitgeeft, hetgeen zoveel betekent als dat NRC Media het geld moet verdienen waarmee de redactie, druk en distributie kunnen worden betaald. Dat geld komt uit inkomsten van abonnees, uit de webwinkels en uit advertenties, zoals bij Shell.

Hans Nijenhuis

Uitgever

    • Hans Nijenhuis