NAC bezorgt AZ dure nederlaag

AZ heeft gisteren opnieuw kostbare punten verspeeld in de eredivisie. De koploper verloor in Breda met 2-1 bij NAC. In de laatste vier competitiewedstrijden behaalde de club uit Alkmaar vier punten.

AZ heeft nu nog een punt voorsprong op PSV, dat eind vorige maand nog zes punten minder had. FC Twente en Ajax hebben elk vijf punten achterstand op de ploeg van trainer Gertjan Verbeek.

AZ ging tegen NAC in de laatste minuut onderuit door een doelpunt van verdediger Milano Koenders. De oud-speler van AZ scoorde uit een hoekschop. Aanvaller Anthony Lurling had de thuisploeg na een half uur op voorsprong gezet na een mooie stiftbal over de Costa Ricaanse doelman Esteban. De Australische middenvelder Brett Holman maakte kort voor rust gelijk uit een hoekschop.

Ajax won zijn laatste competitiewedstrijd voor de winterstop met 4-0 gewonnen van ADO Den Haag. Christian Eriksen, Theo Janssen, Dmitri Bulykin en Miralem Sulejmani maakten de doelpunten voor de thuisploeg. ADO speelde tachtig minuten met tien man na een rode kaart voor Ramon Leeuwin, die een zware tackle maakte op Eriksen.

Ajax-verdediger Gregory van der Wiel lijkt zo goed als rond met Valencia. De Nederlandse international staat op het punt een vijfjarig contract bij de Spaanse club te tekenen. Dat zei hij gisteren bij Eredivisie Live. „Ik heb met de club gesproken en het gaat de goede kant op”, aldus Van der Wiel.

FC Groningen is na de 1-0 thuiszege op FC Utrecht zeven duels ongeslagen. De Uruguayaan David Texeira scoorde. FC Groningen is achtste op de ranglijst. FC Utrecht, dat een teleurstellende eerste seizoenshelft beleeft, is veertiende.