Lagerhuislid baan kwijt na nazi-vrijgezellenfeestje

Een parlementslid van de Britse Conservatieve Partij is ontslagen als parlementair secretaris van de minister van Vervoer, omdat hij een feestje bezocht met een nazi-thema. Afgelopen week verschenen er foto’s in de Britse pers waarop Aidan Burley (31) te zien was naast een man in SS-uniform. De foto’s waren genomen tijdens een vrijgezellenfeest van een vriend van Burley in een Frans skioord. De feestgangers zouden ook hebben gedronken op het Derde Rijk. De partijleiding noemde het gedrag van Burley „beledigend en dom”. Burley heeft „diepe spijt” betuigd over zijn handelswijze. Premier David Cameron stelt een onderzoek in naar het wangedrag van zijn partijgenoot. In 2005 veroorzaakte de Britse prins Harry ook al opschudding door als nazi uitgedost naar een verkleedpartijtje te gaan. (Reuters, AP)