Kortkolom media

VVD wil extra korten op omroepen

Rotterdam. De VVD wil het omroepbudget voor de publieke omroepen met 200 miljoen euro extra korten. Dit maakte Anouchka van Miltenburg, vicefractievoorzitter van de regeringspartij, zondag bekend in het tv-programma Eva Jinek op zondag. Volgens haar gaan de huidige bezuinigingen te makkelijk. De komende jaren wordt er al tot 200 miljoen euro bespaard op de publieke omroep; een kwart van het budget. Van Miltenburg pleit voor een halvering van het budget, om de omroepen tot rigoureuze keuzes te dwingen. (NRC)

RTL Nieuws: geen leges voor opvragen papieren

Rotterdam. Voor informatie van de gemeente Landgraaf hoeft RTL Nieuws geen leges te betalen. Dit heeft het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch besloten. Volgens het hof is hier sprake van algemeen belang. RTL Nieuws had op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) informatie opgevraagd over betalingen aan burgemeester en wethouders. Hiervoor had de gemeente Landgraaf 276,80 euro aan leges gerekend. Eerder oordeelde de rechtbank in Maastricht al dat de gemeente Landgraaf geen leges mocht rekenen. (NRC)

Topvrouw Robinson New York Times weg

Rotterdam. Na 28 dienstjaren, waarvan de afgelopen acht als bestuursvoorzitter, vertrekt Janet Robinson per 31 december bij The New York Times Company, de uitgever van The New York Times. Robinson heeft haar onverwachtse vertrek niet nader verklaard. De afgelopen jaren heeft de krant te kampen met een terugloop in abonnees en tegenvallende advertentieverkoop. (NRC )