Kortkolom binnenland

Schip verliest grote kraan voor kust

Rotterdam. Een vrachtschip heeft vanochtend voor de kust bij IJmuiden door onbekende oorzaak een grote kraan verloren. De kraan is 52 meter hoog en 33 meter breed en ligt midden in de zuidwestelijke vaarroute, meldt de kustwacht. De Noordzee is ter plaatse negentien meter diep. Gevaar voor het milieu is er niet. De kraan wordt afgeschermd met boeien en een schip van de kustwacht. De eigenaar moet regelen dat de kraan wordt geborgen. (Novum)

Weer twee Utrechtse relschoppers vast

Utrecht. De politie heeft vandaag weer twee hooligans aangehouden nadat foto’s van de verdachten werden gepubliceerd. De twee worden verdacht van het plegen van openlijk geweld. Het totaal aantal aanhoudingen staat op 23. De politie meldde vandaag nog eens twee nieuwe foto’s van Utrechtse relschoppers te publiceren. De foto’s zijn gemaakt tijdens en na de voetbalwedstrijd FC Utrecht - FC Twente, waarbij hooligans zich tegen de politie keerden. (Novum)

Occupybetogers weer vrij na actie bij banken

Amsterdam. Ruim twintig betogers van Occupy die zaterdagmiddag werden gearresteerd tijdens acties bij twee bankfilialen in Amsterdam, zijn dezelfde avond vrijgelaten. Een betoger zit nog vast omdat hij ook wordt verdacht van een ander delict, meldde de politie gisteren. De demonstranten bezetten de ING-bank aan het Rokin en deden een poging tot bezetting van een Rabobankfiliaal. De politie trad hard op. (Novum)

Model straaljager gestolen in Arnhem

Arnhem. Bij Museum Vliegbasis Deelen en Arnhem is een model van een straaljager gestolen. Het gaat om een tien meter lang, enkele honderden kilo’s wegend model van een F-104 Starfighter. Medewerkers kwamen er gisterochtend achter dat het gevaarte weg was, meldde Omroep Gelderland. (Novum)