I’m sorry, could you please stop dying?

Goedenavond, goedenavond allemaal, en welkom bij de allereerste modeshow van onze grote leider, en nu dus ook al groot ontwerper, onze eigen president Robert Mugabe. Omdat de heer Mugabe altijd zeer geïnteresseerd is geweest in een goed contact met de jeugd van Zimbabwe, is hij samen met House of Gushungo een kledinglijn begonnen. Zoals Robert

Goedenavond, goedenavond allemaal, en welkom bij de allereerste modeshow van onze grote leider, en nu dus ook al groot ontwerper, onze eigen president Robert Mugabe.

Omdat de heer Mugabe altijd zeer geïnteresseerd is geweest in een goed contact met de jeugd van Zimbabwe, is hij samen met House of Gushungo een kledinglijn begonnen. Zoals Robert zelf immers altijd zegt: „De jeugd is de toekomst, en met een landelijke gemiddelde leeftijd van 17,6 jaar hebben we er ook lekker veel van.” Neem plaats en laat het allemaal maar over u heenkomen: de eerste kledinglijn van de heer Mugabe, getiteld ‘I’m sorry, could you please stop dying? It doesn’t go well with my golden suit’.

Daar komt het eerste model al de catwalk op, en wat ziet ze er prachtig uit! Deze nude A-lijn-jurk heeft iets bijzonder krachtigs, niet in de laatste plaats door de fraaie robuuste schouderstukken die vervaardigd zijn van witte neushoorn-hoorn. De night time-variant van deze look is ook zeer charmant: een lichtvoetig beige negligé, waarbij de pluizige slofjes van pandavacht de voeten ook op een koude marmeren paleisvloer gewoon warm houden.

Het volgende model draagt een legergroen skintight uniform, dat geweldig combineert met de antracietkleurige granaten aan haar riem. In de losjes aangebrachte rode verf op de handen kunnen we duidelijk zien hoeveel liefde Mugabe heeft voor onze nationale historie.

Ons enige mannelijke model toont nu een voorproefje uit de Robert Mugabe T-shirtlijn, een mooie manier voor de mannelijke Zimbabwaan om zijn eigen identiteit via mode te uiten. Op deze versie staat de tekst ‘100 % HETEROSEXUAL MALE’ te lezen, maar dit model bestaat ook in de uitvoeringen ‘I ONLY LIKE WOMEN’ en ‘THE WAY TO GO IS PUSSY’.

Robert Mugabe heeft zich heel zijn leven ingezet voor zijn volk, en wil deze passie ook uitdragen in zijn mode. Het volgende model draagt een stuk uit zijn prêt-à-porter lijn. Wat vooral opvalt bij dit kledingstuk is de bijzondere pasvorm: het valt zo los en vrij, dat het alle ontsierende resultaten van een hypothetische magerte of hongerbuik zou kunnen verdoezelen.

Ook draagt het model een van de accessoires uit deze lijn: een grote roze zonnebril, waarmee Mugabe wil zeggen dat het volk het leven wel eens wat zonniger mag zien. In zulke details herkennen we weer de zo geliefde humor van onze president!

Het einde van de show nadert… En ja, daar is hij! Robert Mugabe! Met aan zijn hand de showstopper van de avond: dit model draagt een jurk van massief goud! Ze lopen samen over de catwalk, en oei, we zien de benen van het model trillen, haar rug begint al wat te krommen, ze probeert uit alle macht te blijven glimlachen maar je kan de wanhoop in haar ogen lezen, de jurk is toch wel erg zwaar… Goed, het model heeft het begeven, maar Robert staat er uiteraard nog! En hij zwaait: driemaal hoera voor onze grote mode-ontwerper!

    • Renske de Greef