Hoe moet het verder met kimjongillookingatthings.tumblr.com?

Kim Jong-Il in december vorig jaar tijdens een bezoek aan het Hana Music Information Centre in Pyongyang. Foto Reuters via het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA

Bijna dagelijks werden ze de wereld ingestuurd door de Noord-Koreaanse staatsmedia: beelden van Kim Jong-Il die werkbezoeken brengt aan de vele staatsbedrijven- en projecten in zijn land. Ze worden verzameld op het blog kimjongillookingatthings.tumblr.com.

Afgelopen vrijdag nog werd een foto geplaatst van Kim-Jong Il die naar een trui staat te staren. En zo gaat het iedere dag op het blog: de maker plaatst foto’s van werkbezoeken van De Geliefde Leider, die vaak maar een beetje voor zich uit staat te staren. Over het waarom van het blog schrijft de maker:

“it does exactly what it says on the tin. pictures of kim jong-il. looking at things. this blog was born in a warm autumn night, 26th october 2010, for reasons unknown. why is it so funny? i have no idea either.”

De grote vraag is natuurlijk of het blog na vandaag nog dagelijks bijgewerkt zal worden. Op zich zou dat kunnen, want nu werd ook niet iedere dag een actuele foto geplaatst. En mocht het blog stoppen, dan hebben we altijd het uitgebreide archief nog.

    • Pim van den Dool