Geen rijbewijs, dus geen 'Dakar' voor Verstappen

Jos Verstappen heeft zijn debuut als vrachtwagenchauffeur in de Dakar Rally moeten uitstellen. De voormalige Formule 1-coureur is er niet in geslaagd zijn vrachtwagenrijbewijs op tijd te halen. Dat meldt hij op zijn website.

Verstappen was door Frits van Eerd, algemeen directeur van supermarktketen Jumbo, gevraagd hem te vervangen. Van Eerd kon wegens drukke werkzaamheden – door de overname van C1000 – geen tijd vrijmaken voor de rally, die van 1 tot en met 15 januari in Argentinië en Chili wordt gehouden. Verstappen liet onlangs al weten dat het voor hem als Belgisch ingezetene moeilijk zou worden tijdig zijn vrachtwagenrijbewijs te halen. Dat bleek een juiste inschatting.

Wegens de afzegging van Verstappen wordt Van Eerd nu vervangen door de rallycoureur en voormalig Nederlands kampioen Jasper van den Heuvel uit Barneveld. Hij krijgt de beschikking over een vrachtwagen die ten opzichte van vorig jaar ingrijpend is vernieuwd.