City sterker dan Arsenal

Manchester City wint topduel met 1-0 en blijft koploper in Engeland.

Manchester City heeft gisteren in de topper in de Premier League met 1-0 gewonnen van Arsenal. De ploeg van de Italiaanse trainer Roberto Mancini won thuis nipt met 1-0. De Spaanse middenvelder David Silva maakte in de 53ste minuut het winnende doelpunt. City is met 41 punten koploper in de Engelse competitie, stadgenoot en grote rivaal Manchester United heeft na zestien speelronden twee punten minder en staat tweede.

„Beide teams speelden positief en gingen ervoor”, zei Arsenal-manager Arsène Wenger. De club uit Londen was tot gisteren aan een goede reeks bezig in de competitie: ze hadden acht wedstrijden op rij niet verloren. De club uit Londen staat op de teleurstellende vijfde plaats. Arsenal heeft maar liefst twaalf punten achterstand op koploper Manchester City. De Nederlandse aanvaller Robin van Persie, van Arsenal, blijft met vijftien doelpunten topscorer in de Premier League .

Tottenham Hotspur was gisteren thuis met 1-0 te sterk voor Sunderland. De Russische aanvaller Roman Pavlyuchenko maakte na ruim een uur op aangeven van Rafael van der Vaart de enige treffer. De Spurs stegen naar de derde plaats, de achterstand op Manchester City bedraagt zeven punten. Wel heeft Tottenham Hotspur een wedstrijd minder gespeeld. De Nederlandse doelmannen Michel Vorm van Swansea City en Tim Krul van Newcastle United hielden zaterdag beiden de nul in de onderlinge wedstrijd tussen hun clubs. (Novum, AP)