City blijft op kop na thuiszege Arsenal

Manchester City heeft gisteren in de topper in de Premier League met 1-0 gewonnen van Arsenal. De ploeg van de Italiaanse voetbaltrainer Roberto Mancini won thuis met 1-0. De Spaanse middenvelder David Silva maakte na rust het einge en winnende doelpunt. City is met 41 punten koploper in de Engelse competitie, stadgenoot en grote rivaal Manchester United heeft na een 2-0 zege bij QPR nog steeds twee punten minder en staat tweede.

„Beide teams speelden positief en gingen ervoor”, zei Arsenal-manager Arsène Wenger. De club uit Londen was tot gisteren aan een goede reeks bezig in de competitie en had acht wedstrijden op rij niet verloren. The Gunners staan op de teleurstellende vijfde plaats. Arsenal heeft nu al twaalf punten achterstand op koploper City. De Nederlandse aanvaller Robin van Persie kwam niet tot scoren, maar blijft met vijftien doelpunten wel topscorer in de Premier League.

Tottenham Hotspur was gisteren thuis met 1-0 te sterk voor Sunderland. De Russische aanvaller Roman Pavlyutsjenko maakte na ruim een uur op aangeven van Rafael van der Vaart de enige treffer. De Spurs stegen naar de derde plaats, de achterstand op Manchester City bedraagt zeven punten. Wel heeft Tottenham Hotspur een wedstrijd minder gespeeld.

De Nederlandse keepers Michel Vorm van Swansea City en Tim Krul van Newcastle United hielden zaterdag beiden de nul in de onderlinge wedstrijd tussen hun clubs. (Novum, AP)