Chauffeur van taxibus vergeet gehandicapte

Een gehandicapte man uit Sliedrecht heeft een nacht doorgebracht in een taxibusje nadat de chauffeur hem was vergeten. Pas na 22 uur werd de 36-jarige gehandicapte zaterdag onderkoeld uit het busje bevrijd.

Hij zou met zes anderen worden vervoerd naar het zorgcentrum waar hij woont. Daar aangekomen stapten de andere passagiers wel uit. De chauffeur merkte hem niet op en reed naar een volgende klant. Ook deze passagier merkte de aanwezigheid van de gehandicapte man niet op.

„Misschien hebben ze over hem heen gekeken”, gist politiewoordvoerder Gijs van Nimwegen. „Hij is maar 1.60 meter lang.” Toen de werkdag van de chauffeur erop zat, parkeerde hij zijn busje en ging met eigen vervoer naar huis.

Toevallig reed hij de taxichauffeur de volgende dag in zijn eigen auto langs zijn werk, en zag hij de gehandicapte in het busje. Die werd vervolgens met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer is inmiddels weer thuis. Van Nimwegen: „Het lijkt erop dat hij geen nadelige gevolgen heeft overgehouden aan dit vreselijke avontuur.”