Arrestaties Italiaanse gokzaak

De Italiaanse politie heeft zeventien arrestaties verricht in een groot gokschandaal in het voetbal. Dat meldt zowel het nationale persbureau ANSA als de sportkrant La Gazzetta dello Sport.

De bekendste naam onder de arrestanten is Cristiano Doni, oud-international en voormalige aanvoerder van Atalanta Bergamo. Ook oud-voetballers Luigi Sartor, Alessandro Zamperini, Filippo Carobbio en Carlo Gervasoni zijn gearresteerd. Sartor speelde voor Internazionale en AS Roma. Zamperini was voornamelijk actief voor clubs uit de Serie B. Hij speelde één jaar in het buitenland bij het Britse Southampton. Carobbio was acteift voor Spezia en Gervasoni voor Piacenza.

Justitie verdenkt de betrokkenen van sportieve fraude en betrokkenheid bij een criminele organisatie. Het onderzoek spits zich toe op zeven wedstrijden in de Serie B. Ook de thuiswedstrijden van Brescia afgelopen seizoen in de Serie A tegen Bari en Lecce en Napoli-Sampdoria worden onder de loep genomen.

Doni werd in augustus wegens zijn rol in het gokschandaal door de Italiaanse voetbalbond voor 3,5 jaar geschorst. Bovendien moest zijn club Atalanta Bergamo dit seizoen in de Serie A beginnen met zes punten in mindering.

De zevenvoudige international, die deel uitmaakte van de Italiaanse selectie op het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea, beweert onschuldig te zijn. Behalve voor Atalanta speelde Doni ook voor Modena, Brescia, Bologna, Rimini en Sampdoria.