36,5 procent meer loon voor Amerikaanse CEO's

De CEO’s van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven kregen in 2010 gemiddeld 36,5 procent meer uitbetaald dan het jaar daarvoor. Dat meldt CNN op basis van een rapport van onderzoeksbureau Global Market Insite (GMI). Dat bureau publiceerde vorige week zijn jaarlijkse onderzoek naar de salarissen en bonussen bij bedrijven uit de Standard & Poor 500, de index van de 500 grootste beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven. Volgens het bureau is de stijging vooral opmerkelijk „als je die in de context zet van de bescheiden groei van de economie in 2010” en de prestaties van de bedrijven in het algemeen. GMI deed ook onderzoek naar een grotere groep van in totaal 3000 bedrijven. Over de hele linie was de loonstijging voor bestuursvoorzitters 27 procent. De gezondheidszorg was de meest lucratieve sector: daar werkten drie van de negen best betaalde CEO’s. (NRC)