Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Documentaire

VVD: 200 miljoen extra bezuinigen op publieke omroep

De VVD is voornemens extra te korten op de publieke omroep. Vice-fractievoorzitter Anouchka van Miltenburg sprak vanochtend in het programma Eva Jinek op Zondag de gedachte uit nog eens 200 miljoen extra te bezuinigen.

Volgens Van Miltenburg, belast met de portefeuille media, moet er nog veel veranderen bij de publieke omroep. Zij vindt onder meer dat de zenders teveel ‘vakantie’ hebben en teveel herhalingen uitzenden. Door een nieuwe ronde bezuinigingen zouden omroepen noodgedwongen keuzes moeten maken. Het Kamerlid wil in tegenstelling tot een meerderheid in de Tweede Kamer een zender schrappen.

In de ogen van Van Miltenburg speelt vooral de nieuwsfunctie van de publieke omroep een essentiële rol, meldt dagblad De Pers, en moeten omroepen zich meer richten op cultuur, achtergronden en documentaires. Daarnaast wil zij meer aandacht voor lokale omroepen.