Broederschap: ook winst tweede ronde Egyptische verkiezingen

De Egyptische vlag en die van de FJP gebroederlijk naast elkaar op het hoofdkantoor van de moslimpartij. Foto AFP / Odd Andersen

De Vrijheids- en Rechtvaardigheidspartij zegt 40 procent van de stemmen in de tweede ronde van Egyptische verkiezingen te hebben gewonnen. Een bron binnen de partij van de Moslimbroederschap baseert deze uitspraak nadat elf van de vijftien kiesdistricten zijn geteld.

De voorspellingen van de FJP kwamen bij de eerste ronde over het algemeen uit. Toen gingen 37 procent van de stemmen naar de partij van de Broederschap. De derde en laatste ronde van de eerste verkiezingen sinds de val van Hosni Mubarak wordt in januari gehouden.

De FJP claimt tegenover Reuters dat er in de eerste ronde gefraudeerd is met sommige stemmen. Er zouden verschillen zijn geconstateerd tussen de eigen telling en de officiële cijfers. Onafhankelijke waarnemers meldden eerder al onregelmatigheden, maar die zouden niet van een aard zijn geweest dat de verkiezingen onrechtmatig zijn verlopen.

Interactieve graphic: Onrust in de Arabische wereld

    • Jules Seegers