‘Hiddink gaat uitdaging aan als coach van Anzhi Makhachkala’

Hiddinks zaakwaarnemer wilde tegenover Life News nog niet bevestigen dat de deal rond is. Foto AP / /Darko Bandic

Guus Hiddink wordt de nieuwe trainer van Anzhi Makhachkala. Dat meldt het Russische Life News. De 65-jarige Achterhoeker zou een contract voor drie seizoenen tekenen, waarin hij jaarlijks acht miljoen euro opstrijkt.

De succestrainer tekent mogelijk komende week al, en anders in januari als Anzhi aan de voorbereiding op het nieuwe Russische seizoen begint. Life News meent dat Hiddink de club naar het topniveau van Rusland wil loodsen. Anzhi eindigde de afgelopen jaargang op de zevende plaats, dertien punten achter kampioen Zenit St. Petersburg.

Hiddink werd vorige maand ontslagen bij Turkije, nadat hij er niet in was geslaagd de Turken naar het EK te loodsen. Hij wordt volgens het Russische medium waarschijnlijk volgende week gepresenteerd. De gelauwerde coach moet daarvoor wel terug kunnen keren van een vakantie in Afrika.

Tussen 2006 en 2010 was Hiddink al eens bondscoach van Rusland. Bij Anzhi komt Hiddink onder meer Samuel Eto’o, Mbark Bousouffa, Balázs Dzsudzsák en Roberto Carlos tegen. De ploeg begint op 10 januari aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten. Hiddink zou dan aan zijn eerste werkdag beginnen.

    • Jules Seegers