Staking veiligheidspersoneel verstoort vliegverkeer Frankrijk

Caption: Passengers wait at an airline counter after all outgoing flights were canceled by an ongoing strike at Lyon-Saint Exupery airport, central France, Saturday, Dec. 17, 2011. Departing flights were canceled on Saturday, as a strike by security agents enters its second day. (AP Photo/Laurent Cipriani)
Caption: Passengers wait at an airline counter after all outgoing flights were canceled by an ongoing strike at Lyon-Saint Exupery airport, central France, Saturday, Dec. 17, 2011. Departing flights were canceled on Saturday, as a strike by security agents enters its second day. (AP Photo/Laurent Cipriani) Passagiers wachten op Lyon-Saint Exupery omdat hun vluchten geannuleerd. Foto AP / Laurent Cipriani

Een staking van veiligheidspersoneel op Franse vliegvelden heeft tot een grote verstoring van het vliegverkeer boven Frankrijk gezorgd.

Alle 111 vluchten van en naar het vliegveld Lyon moesten worden geannuleerd, meldt persbureau Reuters. En ook een nog niet nader bekende hoeveelheid vluchten bij het Charles de Gaulle-vliegveld in Parijs werd geannuleerd. Hoeveel passagiers in totaal getroffen zijn, is nog niet bekend.

Aeroports de Paris, die de vliegvelden in de Franse hoofdstad beheert, waarschuwt voor vertragingen bij veiligheidscheckpoints bij Charles de Gaulle en laat weten dat het vliegveld Parijs-Orly geen last heeft van de stakingen. Gisteren staakte personeel ook al bij het vliegveld van Roissy. De beelden:

De stakingen werden in het leven geroepen vanwege de in een impasse geraakte onderhandelingen met de werkgeversorganisatie over lonen en arbeidsvoorwaarden. Omdat gisteren die impasse niet doorbroken kon worden, werden de stakingen met een dag verlengd.

    • Hans Klis