Sportweekend: laatste rondje Eredivisie doet er zeker nog toe

Pontus Wernbloom is een van de steunpilaren van Gertjan Verbeeks AZ dat stilletjes uitgroeide tot het gezicht van de eerste seizoenshelft. Foto AP / Peter Dejong

FC Twente op bezoek in De Kuip en PSV maakt een van de minst aantrekkelijke uitstapjes van het seizoen, namelijk naar Heerenveen. Niet bepaald uitwedstrijden die doorgaans met beide handen in de broekzakken gewonnen worden.

Mooie affiches zo vlak voor de winterstop

Zeker PSV kon wel eens een schraal laatste weekje beleven alvorens de winterstop begint. Heerenveen-uit is nooit makkelijk, zeker niet nu de vorig jaar afgeschreven coach Ron Jans de Friezen aan de praat heeft gekregen. Donderdag wacht de Eindhovenaren ook nog een tripje naar FC Twente voor de 1/8 finales van de KNVB Beker.

De Tukkers moeten morgen op hun beurt eerst naar Feyenoord, dat thuis niet zo makkelijk meer iets weggeeft. En om nou te zeggen dat de ploeg van Co Adriaanse overtuigt… mwoah. Bovendien won hij nog nooit van een door Ronald Koeman gecoacht team: vijf keer verlies, twee gelijk. Ajax ontvangt ADO en dat ging vorig seizoen mis (0-1). De landskampioen won ook maar één van de laatste duels die om 12.30u startten. Oh ja, AZ speelt uit bij NAC.

Van Persie contra De Jong, Nasri tegen oude club

Even naar de reclame: morgen Manchester City tegen Arsenal. Robin van Persie maakte het afgelopen weekend een hele knappe goal en blaakt in de Premier League van het zelfvertrouwen. City verspeelde de afgelopen weken juist een comfortabele voorsprong op Man United en kan zich met het heerlijke, bomvolle feestdagenprogramma in Engeland weinig meer permitteren.

http://youtu.be/B87iI24x6xw

Wereldbeker: Barça tegen het nieuwe wonderkind uit Brazilië

Neymar da Silva Santos Júnior weerstond afgelopen zomer de vele miljoenen die Real, Barça en Chelsea voor hem hadden klaarliggen. Hij wilde de Wereldbeker winnen met Santos. Het 19-jarige wonderkind uit Brazilië staat morgen met zijn maten tegenover de machine FC Barcelona. De onverzadigbaren versus de ambitieuze tiener, morgenvroeg om 11.30u op Sport1. In de halve finale tegen Kashiwa Reysol onderstreepte Neymar zijn honger:


Kas - San 0-1 www.rojadirecta.es door kehl3

De 10 beste goals van de CL groepsfase
Niet dit weekend, maar wel leuk: de tien mooiste doelpunten uit de eerste helft van dit Champions League-seizoen. Het Nederlandse tintje ontbreekt, tenzij je gaat voor de vlijmscherpe counter van Real Madrid die binnen een tiental seconden elke Ajax-linie te kakken zette. Die treffer van Cristiano Ronaldo luidt uiteindelijk in elk geval een heerlijke top 3 in.

Mooie kerstbal, Adidas

Gisteravond speelde Bayern München thuis tegen de FC uit Keulen (3-0). De Bundesliga gebruikt de Torfabrik van Adidas als officiële bal. Het degelijke Duitse vakmanschap van weleer laat heden ten dage blijkbaar te wensen over:

http://youtu.be/NcTo0Ixq1Hw

En dan verder nog...

Niet veel, want de meeste sporten zijn al met kerstvakantie. De alpineskiërs gaan nog eens naar beneden en in Londen wordt met dartpijltjes gegooid. Veel Nederlandse inbreng aldaar, maar de finale is pas op 2 januari. Alles is te volgen op RTL7: vandaag Jelle Klaasen en Vincent van der Voort, morgen onder meer Raymond van Barneveld.

    • Jules Seegers