Schade door VARA-show

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum zal zich de volgende keer vermoedelijk wel twee keer bedenken voordat hij een televisieprogramma uitnodigt om live opnamen te maken in zijn monumentale Raadhuis. De broze marmeren vloer van de Hilversumse raadszaal is behoorlijk beschadigd tijdens de opnamen van De waan van de dag, het mediaprogramma van de VARA waarin Clairy Polak journalisten ondervraagt over hun werk. Ook meubilair en trapleuningen zijn beschadigd door werkzaamheden aan het decor. Dat meldt de regionale krant De Gooi- en Eemlander. Volgens het dagblad is voor duizenden euro’s schade aangericht. Het Raadhuis is een van de bekendste ontwerpen van architect Willem Marinus Dudok, die ook het interieur ontwierp. De gemeente en de VARA zouden inmiddels afspraken hebben gemaakt over de vergoeding van de kosten. Volgende week vrijdag is de laatste uitzending van het mediaprogramma.