RKC Waalwijk vergroot problemen De Graafschap

RKC Waalwijk heeft vrijdag afstand genomen van de degradatiezone in de eredivisie. De ploeg van trainer Ruud Brood won met 3-1 bij De Graafschap. Frank van Mosselveld, Ard van Peppen en een eigen doelpunt van Jochem Jansen bezorgden RKC drie punten. Michael de Leeuw scoorde voor De Graafschap.

RKC stijgt door de zege naar de dertiende positie met achttien punten. Bij De Graafschap, waar de nodige spelers geblesseerd ontbraken, zijn de problemen vergroot. De ploeg uit Doetinchem staat zestiende met twaalf punten en heeft alleen VVV Venlo en Excelsior nog onder zich.

De Graafschap nam na zestien minuten een voorsprong. Een schot van Nenad Sreckovic werd gekeerd door doelman Jeroen Zoet, maar in de rebound profiteerde De Leeuw.

De thuisploeg verzuimde echter door te drukken en in de 38ste minuut maakte RKC Waalwijk gelijk via Van Mosselveld, die uit een vrije trap van Sander Duits raak kopte.

De Leeuw kreeg op slag van rust een goede mogelijkheid op zijn tweede treffer, maar hij kopte na een vrije trap van Sreckovic de bal tegen de lat. In de tweede helft kwam RKC Waalwijk steeds beter in de wedstrijd. Dat leverde in de 65ste minuut succes op. Een voorzet van Mitchell Schet kwam bij Van Peppen terecht, die raak schoot.

Jansen zorgde drie minuten voor tijd voor de beslissing door een voorzet van Geoffrey Castillion ongelukkig in zijn eigen doel te werken. RKC Waalwijk boekte na een flitsend begin van de competitie voor het eerst in negen competitiewedstrijden weer een overwinning.