Nat en guur

Het is wisselvallig en guur weer met geregeld winterse neerslag, de komende dagen in Nederland. Een noordwestelijke stroming voert bij ons koude, onstabiele lucht met buien aan. Daar zitten niet alleen regen- maar geregeld ook hagel- en sneeuwbuien bij. Indien de sneeuw in de nacht valt kan die maar zo enige tijd blijft liggen, waardoor we wakker worden in een witte wereld. Een echt, dik, blijvend pak sneeuw zit er echter voorlopig nog niet in. Hier is er niet koud genoeg voor en daarbij, vanaf dinsdag wordt het, met een westelijk stroming, ook alweer zachter. Maar allereerst is het dus nog frisser, ook in de nachten. Er zijn een paar opklaringen, maar geregeld vallen er ook sneeuwbuitjes die het vooral landinwaarts tijdelijk wit laten worden. De maxima zijn daar nog maar net boven nul.

Ook morgenochtend vallen er nog geregeld buien met een winters karakter. Naast hagelbuitjes valt soms ook een ordinaire regenbui. Tussen die buien door is er maar weinig ruimte voor de zon. Buiten de buien om wordt het 4 tot 6 graden en de hoogste temperaturen worden gemeten aan zee.

Geleidelijk wordt koude lucht ingeruild voor zachtere lucht, met op maandag naast af en toe zon ook een enkele (hagebui).

Vanaf dinsdag wordt het zachter en valt er alleen nog maar regen.