Mijn uitvinding: vliegende boot of hond

None

“Een speedboot die kan vliegen en rijden en varen”, die zou Michiel van der Steenhoven (5 jaar) graag uitvinden. Dat lijkt dokter Zeepaard ook wel handig. Zwemmen kan dokter Zeepaard natuurlijk al, maar het moet geweldig zijn om ook nog te kunnen vliegen en rijden. Een hond kan heel goed rennen, maar stel je voor dat je hond zou kunnen vliegen! “Je hoeft maar in zijn oor te fluisteren waar je naar toe wil”, schrijft Floor van der Steenhoven (7 jaar). En dan brengt ie je daar naar toe op zijn rug. Michiel en Floor hebben hun uitvindingen ook heel mooi gemaakt met lego, vindt dokter Zeepaard.

Heb jij ook een idee voor een uitvinding? Zoals een parachutejurk of regenmachine? Stuur dan je tekening naar :

Dr. Zeepaard

Redactie wetenschap

NRC HandelsbladPostbus 8987

3009 TH Rotterdam

en maak kans op een Dr. Zeepaard T-shirt.