'Mijn ideale man mag best vlees op de botten hebben'

Datingsite Paiq koppelt wekelijks voor Lux twee singles. Deze week Blondy en Peter.

None

Voor

Peter: „Mijn scheiding heeft één plus: mijn kids en ik staan nu dichter bij elkaar dan vroeger. Met mijn fulltime baan kwam ik niet vaak op hun school bijvoorbeeld, dat deed hun moeder allemaal. En die had ook nog een pedagogische opleiding en ze werkte met kinderen. Ik kwam nauwelijks aan de opvoeding te pas. Als co-ouder moest ik het allemaal zelf uitvinden. Maar inmiddels kan ik ook meer genieten van het vaderschap.”

Blondy: „De strijdbijl met mijn ex is al lang geleden begraven. Twee van onze vier kinderen wonen nu bij hem, twee bij mij, en iedereen kan met elkaar overweg. We zijn dit jaar zelfs met z’n allen naar de wintersport geweest. De kids en ik hadden een plekje over en mijn ex kan ook skiën, dus vroeg hij of hij mee kon. De jonkies konden zich amper een gezamenlijke vakantie herinneren.”

Hij: „Als je eenmaal een nieuw levensritme hebt gevonden, komt er tijd voor hobby’s. Zeilen. Skaten. Ik ben weer gaan dansen in de disco. Wel veertig-plus hoor.”

Zij: „Mijn ideale man is niet bang. Hij heeft zelfvertrouwen en weet wat er speelt in de wereld. Fysiek heb ik hem het liefst een stukje langer dan ik ben, dus vanaf 1,80 meter, en hij mag best wat vlees op de botten hebben. Geen buik van hier tot Tokyo, maar ook zeker niet te mager.”

Hij: „Op de plekken waar ik uitga wordt ook wel geflirt. Soms hou je daar iets aan over, iets korts. Uiteindelijk wil ik weer een serieuze relatie natuurlijk, maar ik zie wel wanneer het zover is.”

Zij: „Ik kijk rond, maar ik date weinig. Ik heb het druk met mijn zaak, en dan vind ik het zonde om ons beider tijd te verdoen als het niet ten minste op een aantal vlakken klikt.”

Na

Hij: „Ze is even oud als ik, maar ze zag er jonger uit.”

Zij: „Hij had niet de lengte die ik prettig vind, maar met zijn ontwikkelingsniveau zat het goed. Zijn werk heeft raakvlakken met het mijne, en hij is ook sportief. Hij wandelt en hij fietst.”

Hij: „Ze droeg een jurk van mohair en een gebreide pet met een klep. Die hield ze de hele avond op. Ze vond kennelijk dat-ie bij haar outfit hoorde. Ik vond het wel stijlvol. Ze heeft ook een sterk karakter. Dat kan denk ik niet anders als je ondernemer bent.”

Zij: „De tijd vloog om, er viel geen moment stilte. Halverwege de avond kwam hij met een kadootje: een gezichtsmasker uit de natuurwinkel, met een gedichtje erbij.”

Hij: „We hebben gepraat tot de lichten aangingen.”

Zij: „Het was alsof ik met een goede vriend zat te kletsen. We hebben telefoonnummers uitgewisseld en na afloop heeft hij me nog ge-sms’t, maar dat zag ik pas de volgende dag omdat ik naar een beurs in het buitenland moest. Ik antwoord hem nog wel. Ik zou Peter zo in mijn kennissenkring opnemen. Maar ik denk nu niet ‘Ik heb hem gevonden’, of zo. Ik zoek gewoon door.”

Hij: „Ik zou haar nog wel eens onder andere omstandigheden willen zien, zonder druk. Gewoon om te kijken hoe het dan gaat.”

    • Sandra Heerma van Voss