Make up not war

Als de Nederlandse visagist Ellis Faas aan het werk is, hangt om haar heup een kogelriem. In de hulzen voor de kogels zit haar eigen munitie: lippenstift, oogschaduw en blush in tientallen kleuren.

Net als veel vrouwen kon Faas nooit iets terugvinden in haar make-uptas. Volgens haar heeft onderzoek aangetoond dat de meeste vrouwen meer tijd kwijt zijn met het zoeken naar hun make-upspullen dan met het gebruiken ervan.

Toen Faas haar eigen merk begon, besloot ze daar een oplossing voor te vinden. Behalve de poeders zijn de Ellis Faas-producten allemaal verpakt in gelijkvormige pennen. Die kunnen in een houder worden bewaard of met een clip aan elkaar geklikt. Op de onderkant is te lezen wat voor product erin zit en welke kleur het is.

Voor haar vaste collectie Human Colours heeft Faas zich laten inspireren door kleuren „die van nature voorkomen in het lichaam”; intense kleuren als het blauw van een ader, het groen van een oude blauwe plek of bloedrood.

Werken met de lichtgewicht pennen is even wennen en vooral geschikt voor vrouwen die niet bang zijn om een beetje met de vingers te vegen en te poetsen. De lippenstift is eenvoudig op te brengen, maar de oogschaduw (die van vloeibaar transformeert in een fluwelig poeder) heeft een breed kwastje en de vloeistof komt er soms klodderig uit.

In een cadeauset voor de wintermaanden stopte Ellis Faas een bloedrode lippenstift, een zwarte oogschaduw en een roze oogschaduw voor lichte effecten. Haar motto: make up not war.

Ellis Faas, Winter Gift Set (met twee kleuren oogschaduw en één lippenstift), 60 euro (zonder clips). ellisfaas.nl

    • Monique Snoeijen