Homostel en gezin weggepest door zelfde Utrechtse bende

Het homostel en het Marokkaanse gezin die vorig jaar vertrokken uit de Utrechtse wijk Terwijde zijn weggepest door dezelfde groep jongeren.

Dat schrijft de Volkskrant op basis van politiedossiers. De politie zou weten wie deze steeds crimineler wordende jongeren zijn, maar kon ze niet stoppen.

Behalve aan het wegpesten van het homostel en dat van het Marokkaanse gezin zou de jeugdgroep nog meer op zijn geweten hebben. Bij een inbraak zou op de muur van een woning een wijkagent met de dood bedreigd worden.

Het Marokkaanse gezin vindt dat de politie en justitie de treiteraars had moeten aanpakken. Het OM vindt dat er te weinig bewijs is om verdachten aan te klagen. Hun advocaat, Yehudi Moszkowicz, begint volgens de krant een procedure om justitie in de kwestie alsnog tot vervolging te dwingen. Een soortgelijke procedure die het homostel met dezelfde advocaat aanspande, was deze zomer niet succesvol, meldt persbureau Novum.

De Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen raakte afgelopen jaar in de problemen door de politieke repercussies van de manier waarop hij bij het wegpesten van het homostel handelde. Hij overleefde in september nog een debat waarin hij zich moest verantwoorden voor de vernietiging van documenten over het weggepeste homostel.

    • Hans Klis