Haase en De Bakker in tennisfinale

Robin Haase heeft ten koste van Jesse Huta Galung de finale van de Tennis Masters in het Topsportcentrum Rotterdam bereikt.

De 24-jarige Hagenaar was met 6-4 en 6-2 te sterk. Haase is als eerste ingedeeld in Rotterdam, Huta Galung is de nummer drie van de plaatsingslijst. Haase klaarde de klus gisteravond in één en acht minuten.

In de eindstrijd neemt Haase het vandaag op tegen de als vierde geplaatste Thiemo de Bakker. Hij was Igor Sijsling (2) de baas met 6-1 en 6-4. De Bakker ontvangt door zijn zege ook een wildcard voor het ABN Amro World Tennis Tournament. Haase is op basis van zijn ranking rechtstreeks toegelaten tot dat toernooi. De Bakker weet daarom dat hij ook als verliezend finalist in februari in Rotterdam in actie komt.

Bij de vrouwen werd Arantxa Rus gisteren verrassend uitgeschakeld in de halve finale van de Tennis Masters in Rotterdam. De nummer één van de plaatsingslijst dolf in drie sets het onderspit tegen Lesley Kerkhove: 6-3, 4-6 en 3-6.

De Zeeuwse Kerkhove staat 422ste op de wereldranglijst, terwijl Rus de beste Nederlandse is op de tachtigste positie.

Rus was niet in goeden doen, wat zich uitte in de derde set toen ze uit frustratie haar racket tegen de grond smeet. Rus is nog niet terug op haar oude niveau, nadat ze het najaar met een voorhoofdsholteontsteking heeft gesukkeld.

De 20-jarige Kerkhove neemt het vandaag in de finale op tegen de als tweede geplaatste Kiki Bertens. Zij rekende met 6-1, 5-7 en 6-3 af met Quirine Lemoine. (Novum)