Opinie

    • Ik

Geluk op vrijdag

Maanden werkte ik met twee collega’s als externe adviseurs tegen een royaal uurtarief voor een Nederlandse gemeente. De tijd was aangekomen om, wederom tegen royaal uurtarief, onze bevindingen te presenteren aan de gemeentesecretaris. Weken op voorhand leggen we via zijn secretaresse een afspraak vast: Vrijdagochtend, 10 uur. Stipt op tijd zitten we samen met een

None

Maanden werkte ik met twee collega’s als externe adviseurs tegen een royaal uurtarief voor een Nederlandse gemeente. De tijd was aangekomen om, wederom tegen royaal uurtarief, onze bevindingen te presenteren aan de gemeentesecretaris. Weken op voorhand leggen we via zijn secretaresse een afspraak vast: Vrijdagochtend, 10 uur.

Stipt op tijd zitten we samen met een aantal gemeentemedewerkers klaar in zijn kamer. Na enkele koppen koffie en de nodige ongemakkelijke stiltes, komt om 11 uur de gemeentesecretaris vrolijk binnenlopen.

„Goed dat jullie er zijn en wat een geluk dat ik uit mezelf wakker werd!”

Hij vervolgt trots: „Ja, ik zet tegenwoordig mijn wekker niet meer op vrijdag. Heerlijk! Kan het iedereen aanraden….”

Mariolein van der Plas

    • Ik