Vitesse, NEC en Groningen winnen - zevenklapper voor Roda

In de eredivisie zijn vanavond vier wedstrijden gespeeld. Vitesse, NEC en Groningen wisten van Heracles, VVV en FC Utrecht te winnen. Ook Roda won vanavond, met maar liefst 7-0 van Excelsior.

Vitesse boekt gelukkige zege in Almelo

Vitesse blijft het prima doen in de Eredivisie. De Arnhemmers sloten de eerste seizoenshelft vanavond af met een 1-0 zege bij Heracles Almelo. Guram Kashia kopte vier minuten voor tijd uit een hoekschop de winnende goal binnen. Dat scoreverloop was tegengesteld aan het spelbeeld. Heracles had de hele wedstrijd de betere kansen, aldus persbureau Novum.

Vitesse klimt door de zege naar de vijfde plaats met 29 punten. Heracles heeft negen punten minder en staat daarmee elfde.

Zevenklapper voor Roda

Roda JC heeft vanavond de grootste competitiezege uit de clubgeschiedenis geëvenaard. De ploeg uit Kerkrade won thuis met liefst 7-0 van Excelsior.

Roda was vanaf het begin heer en meester in eigen huis en via Jagos Vukovic stond de ploeg al na vijf minuten op 1-0. Davy De Beule en Ruud Vormer voerden de score bij rust op naar 3-0. In de tweede helft gebeurde er lang weinig, maar het laatste kwartier leverde vier goals op. Sutchuin Djoum, Mitchell Donald, nogmaals Sutchuin Djoum en invaller Mikolaj Lebedynski passeerden Excelsior-doelman Wesley de Ruiter.

In de competitiestand klimt Roda van de tiende naar de achtste positie. De Rotterdammers staan achttiende.

NEC wint weer eens

Ook NEC boekte vanavond een thuiszege. In Nijmegen werd VVV-Venlo met 2-0 aan de kant gezet. Voor NEC was het de eerste winst sinds begin november. De Nijmegenaren hadden die zege te danken aan John Goossens. Halverwege de eerste helft zorgde hij voor de 1-0 en na rust was hij opnieuw trefzeker. In de 78e minuut schoot hij een vrije trap raak en bezegelde hij de zestiende uitnederlaag van VVV. Toen stond de thuisploeg overigens al met tien man. Bram Nuytinck kreeg in de 53e minuut de rode kaart, maar VVV kon niet profiteren.

NEC blijft vijftiende, VVV staat nu zeventiende.

Groningen verslaat thuis Utrecht

FC Groningen heeft de ongeslagen reeks in de Eredivisie naar zeven duels getild. Vanavond wonnen de noorderlingen met 1-0 van FC Utrecht. De thuisploeg was een uur lang superieur, maar David Texeira kreeg de bal pas na een uur in het net. Daarna ging de concentratie van de Groningers omlaag en werd het door de niet aflatende strijdlust van Utrecht toch nog spannend.

Door de zege beëindigt Groningen de eerste seizoenshelft als achtste met 26 punten. Utrecht is na zeventien wedstrijden veertiende. De domstedelingen haalden zeventien punten.

    • Lex Boon