Dodental overstromingen Filipijnen loopt op - meer dan 400 doden

Een lichaam, bedekt met een kleed, ligt langs een drukke straat in de stad Macasandig, in het zuiden van de Filipijnen. Bij de overstromingen zijn meer dan 400 doden gevallen. Foto Reuters

Het dodental als gevolg van de overstromingen in het zuiden van de Filipijnen is opgelopen tot zeker 436. Dat heeft het Rode Kruis gezegd. De meesten werden in hun slaap verrast door het water. Honderden mensen worden nog vermist. De overstromingen worden veroorzaakt door de tropische storm Washi, die gepaard ging met zware regen.

De doden vielen veelal in twee kuststeden, Cagayan de Oro en Illigan. Op sommige plekken hield de regen meer dan twaalf uur aan een stuk aan. Ook uit de bergen stroomt veel water naar beneden. Daardoor zijn in enkele steden ook wijken ondergelopen die normaal niet met overstromingen te kampen hebben.

Tienduizenden hebben toevlucht gezocht in hoger gelegen gebieden. Meldingen van vermisten komen nog steeds binnen. Het aantal slachtoffers loopt waarschijnlijk nog op, zegt het hoofd van de Filipijnse rampenbestrijding.

Washi is de negentiende storm die de Filipijnen dit jaar treft. Waarschijnlijk is de storm pas morgenavond weer uit het land verdwenen.

Bekijk hier luchtbeelden van het overstroomde gebied.
http://www.youtube.com/watch?v=trrEXei1OII


Grotere kaart weergeven

    • Lex Boon