Citaten

„Ik vind het leven af en toe leuk. Nu kijk je (....) alsof dat eigenlijk niet mag. Maar ik vind dat toch al heel veel. Het leven hoeft toch niet altijd heel leuk te zijn?”

Schrijver Arnon Grunberg in Gesprek op 2 (IKON/NTR/VPRO) met Paul Rosenmöller, 11 december.

„Als we destijds hadden gestemd tegen deelname van Italië aan de euro, dan had het zeker geleid tot een kabinetscrisis (en zou het toch doorgegaan zijn), maar ook tot een crisis binnen de VVD.”

Voormalig financieel woordvoerder Hans Hoogervorst (VVD) in Andere tijden (NTR/VPRO), 11 december.

„Ik vind het zeer in Bleker te prijzen dat hij, als echt een van de weinige politici, gaat zitten tegenover iemand – in dit geval Mauro – om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn beleid.”

Jeroen Pauw over het briefjesincident van staatssecretaris Henk Bleker (CDA), in Pauw & Witteman (VARA), 12 december.

„Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als Wilders veroordeeld was. Want dan zou vanuit de populistische politiek de aanval op de rechtsstaat en op de rechterlijke macht nog veel heviger zijn geweest.”

Voormalig plaatsvervangend raadsheer Tom Schalken in Het proces Wilders (HUMAN), 12 december.

„Als je de liefste vrouw en kinderen van de wereld hebt, prachtig werk, een comfortabel leven en al je haar nog, dan heeft dat uiteraard een prijs. Anders zou het een mooie boel worden. Oké? Een belangrijk keerpunt in mijn leven was de eerste dag dat ik hyperventileerde, daarna ben ik nooit meer de oude geworden, in de zin van supergezond en onbezorgd.”

Journalist en presentator Matthijs van Nieuwkerk wordt geïnterviewd door Wilfried de Jong, in het blad PARK.