Weer

Vanavond trekt de neerslag naar Duitsland weg. Vanaf de Noordzee breiden opklaringen zich geleidelijk uit, maar uit die hoek volgen ook enkele buien met hagel en natte sneeuw. In het binnenland kan dat, met temperaturen die tot dicht bij het vriespunt zakken, aanleiding geven tot plaatselijke gladheid. Ook morgenochtend. Aan de kust waait er een stevige westnoordwestenwind, 6 of 7 Beaufort. Landinwaarts zwakt de wind af.

Morgen is er een afwisseling van opklaringen en een enkele winterse bui. De wind is west tot noordwest en matig, aan de kust (vrij) krachtig, rond kracht 5. Samen met maximaal 5 graden in Zuid-Limburg tot 8 in Noord-Holland is het een vrij gure dag.

Zondag worden er wat meer winterse buien en minder opklaringen dan morgen verwacht. Na een nacht en ochtend met minimumtemperaturen tussen 1 en 4 graden wordt het ’s middags 4 tot 6 graden. Er waait een opnieuw westelijke wind van 3 tot 6 Beaufort.

Maandag is het naar verwachting lange tijd droog. De dag begint vrij koud met 0 tot 4 graden, 's middags stijgt de temperatuur tot tussen 4 en 7 graden. In de avond volgt vanuit het westen regen.

Dinsdag wordt het een graadje warmer.