Voetballer Lensky terug naar alcoholkliniek

De middenvelder van FC-Utrecht is opnieuw opgenomen om van alcoholverslaving af te komen.

Voetballer Jacob Lensky traint voorlopig niet mee met de selectie van FC Utrecht. De 23-jarige middenvelder heeft een terugval gehad in het afkickproces om van zijn alcoholprobleem af te komen en wordt opnieuw opgenomen. Lensky keerde half oktober terug bij de voetbalclub uit de Domstad, nadat hij al eens anderhalve maand was opgenomen.

Clubarts Frank van Hellemondt is niet verbaasd over de terugval van Lensky. „Dat is heel begrijpelijk en gebruikelijk in dergelijke afkickprogramma’s en wij hadden dit dan ook verwacht”, zegt hij op de clubsite. „Het is nu eenmaal een lastig proces”, aldus van Hellemondt.

Lensky speelde sinds zijn terugkeer al enkele duels voor Jong Utrecht. Het contract van de geboren Canadees loopt komende zomer af.

Een andere speler van FC Utrecht, de Zweed Alexander Gerndt, kwam deze week ook in het nieuws. Gerndt mag voorlopig niet meer uitkomen voor het nationale elftal van Zweden, nadat hij werd beschuldigd van mishandeling van zijn ex-vrouw. Een Zweedse rechtbank oordeelde dinsdag dat de 25-jarige speler een boete van circa 8.900 euro moet betalen. Hij zou zijn ex-vrouw tijdens een potje voetbal expres met de bal hebben beschoten en haar bij de keel hebben gegrepen nadat zij zijn computer had gesloopt. FC Utrecht neemt geen disciplinaire maatregelen tegen de Zweedse spits. (Novum)