Twee treinen rammen vrachtwagen vol kalkoenen bij Maarsbergen

Vlees ligt verspreid over het spoor na de botsing. Foto twitter.com/stephanbouman

Twee treinen hebben vanmiddag een vrachtwagen vol kalkoenen geramd bij Maarsbergen. De ravage is groot en voorlopig rijden er geen treinen op het traject Utrecht Centraal-Ede Wageningen en Utrecht Centraal-Veenendaal C. Volgens de NS duurt de stremming tot 23.30 uur vanavond.

Een woordvoerder van de politie Utrecht heeft tegenover nrc.nl bevestigd dat het om een aanrijding met twee treinen gaat:

“Er is op een spoorwegovergang bij Maarsbergen een vrachtwagen, gevuld met kalkoenen, aangereden door twee treinen. Er zijn geen passagiers gewond geraakt. De machinist is lichtgewond geraakt, maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. De chauffeur van de vrachtwagen is niet gewond geraakt. De passagiers worden nu verder vervoerd met bussen.”

Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend, aldus de woordvoerder:

“Er is iets fout gegaan, maar wat is nog onbekend. De politie neemt de zaak in onderzoek.”

De ravage na de botsing is groot. Foto twitter.com/stephanboumanDe ravage na de botsing is groot. Foto twitter.com/stephanbouman

Op Twitter sprak een ooggetuige van grote chaos:

Twitter avatar DaanSanders Levende legende Wtf! Mijn trein botst vol op een vrachtwagen. Vuur en brokstukken naast de ruiten. Bloedneuzen en paniek. Omgeving Zeist. Wtf
    • Judith Laanen