Regering Monti wint vertrouwensstemming

Caption: People enter the Bank of Italy in Rome where a conference in honour of the late economist Tommaso Padoa-Schioppa takes place on December 16, 2011. Italy's Prime Minister Mario Monti said Padoa-Schioppa, a former Italy's finance minister and commonly considered a founding father of the euro, had understood "the need for Europe to strengthen policy apparatus around fiscal policy but to go beyond towards communitarian policies for growth." AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE De Italiaanse centrale bank in Rome. Foto AFP / Filippo Monteforte

De bezuinigingsmaatregelen van de Italiaanse premier Mario Monti zijn in een vertrouwensstemming goedgekeurd door het Lagerhuis.

De hervormingen moeten nu nog door de Senaat worden goedgekeurd, dat zal voor de kerst gebeuren. Met 495 stemmen voor en 88 tegen nam het Lagerhuis het bezuinigingspakket ter waarde van 33 miljard euro, meldt persbureau Reuters.

Begin deze maand presenteerde Monti het pakket. Door de schuldencrisis in de eurozone, waarin Italië momenteel een hoofdrol speelt, staat Monti onder grote druk om zo snel mogelijk te hervormen om het vertrouwen van de markten terug te winnen.

Ondanks het aantreden van Monti en zijn zogeheten ‘professorenkabinet‘ zijn de financiële markten nog niet gerustgesteld van de ernst van de Italiaanse overheid om hervormingen en bezuinigingen door te voeren.

    • Hans Klis