Lensky terug naar alcoholkliniek

De Tsjechisch-Canadese voetballer Jacob Lensky traint voorlopig niet mee met de selectie van FC Utrecht. De 23-jarige middenvelder heeft een terugval in het genezingsproces om van zijn alcoholprobleem af te komen en wordt opnieuw opgenomen in een afkickcentrum.

Lensky keerde half oktober terug bij de Utrechtse eredivisieclub, nadat hij al eens anderhalve maand was opgenomen in een afkickkliniek op een Caraïbisch bounty-eiland. Dit medisch centrum is in 1998 door Eric Clapton opgezet, nadat de Britse rockster met succes van zijn drankprobleem was afgeholpen.

Clubarts Frank van Hellemondt van FC Utrecht is niet verbaasd over de terugval van Lensky. „Dat is heel begrijpelijk en gebruikelijk in dergelijke afkickprogramma’s en wij hadden dit ook verwacht”, zegt de dokter op de clubsite. „Het is nu eenmaal een lastig proces”, aldus Van Hellemondt.

Lensky speelde dit najaar sinds zijn tijdelijke terugkeer alleen wedstrijden voor Jong Utrecht, nooit in de hoofdmacht van trainer Jan Wouters. Zijn contract loopt komende zomer af. De geboren Canadees, die de Tsjechische nationaliteit heeft, speelt sinds de zomer van 2009 voor FC Utrecht. Sindsdien speelde hij 58 competitieduels, waarin hij viermaal scoorde.

Lensky vertoonde vorig seizoen, voor de bekendmaking van zijn verslaving, bij herhaling opmerkelijk gedrag. Zo miste hij wedstrijden doordat hij zijn paspoort in Zwitserland was kwijtgeraakt. En hij maakte een opgewonden indruk tijdens een arbitragezaak op het KNVB-sportcentrum in Zeist. Verder sloeg hij een keer keihard met zijn hand tegen een muur nadat boze supporters van FC Utrecht het veld van de Galgenwaard hadden bezet.

Lensky maakte twee maanden geleden een schijnbaar gezonde indruk na zijn rentree op het trainingsveld. „Ik voel me goed en gezond”, liet de oud-Feyenoorder destijds op de clubsite optekenen.