Leger is op volle sterkte tijdens Olympische Spelen

Het Engelse leger zet volgend jaar tijdens de Olympische Spelen in Londen maar liefst 13.500 militairen in. Dat zijn er 4.000 meer dan het land momenteel in Afghanistan heeft gestationeerd. Ook staan er tijdens de Spelen helikopters en gevechtsvliegtuigen paraat. In geval van calamiteiten worden er bovendien twee oorlogsschepen ingezet. Dat maakte het ministerie van Defensie gisteren bekend. Er moeten ruim 150 sportlocaties beveiligd worden. De organisatie verwacht ongeveer elf miljoen bezoekers. „Dit is de grootste uitdaging op gebied van veiligheid voor het land in tientallen jaren”, zei de minister van Defensie, Philip Hammond gisteren tegen de BBC. Na de rellen in diverse Engelse steden afgelopen zomer werd er getwijfeld over de veiligheid rond de Olympische Spelen. (NRC)