Kunnen wij ook wat The Iceman kan?

Nederland, Amsterdam, 06-12-2010 Wim Hof Foto: Tessa Posthuma de Boer/Hollandse Hoogte Tessa Posthuma De Boer/Holland>

Wim Hof (52), beter bekend als ‘The Iceman’, heeft evenveel bruin vet als een twintigjarige. Dat blijkt uit nieuw onderzoek dat de Universiteit Maastricht woensdag presenteerde. „Dit kan deels verklaren waarom Wim Hof het bijna twee uur in een bak met ijsklontjes volhoudt, slechts gekleed in een zwembroek”, zegt hoogleraar humane biologie Wouter van Marken Lichtenbelt, die het onderzoek leidt. Bruin vet kan, anders dan wit vet, de opgeslagen energie direct omzetten in warmte. Hof denkt zelf dat hij zo goed tegen de koude kan doordat hij er jaren op trainde. Klopt dat inderdaad? Kan iedereen een iceman of icewoman worden?

    • Sander Voormolen