Eredivisie: RKC doet goede zaken bij De Graafschap

RKC Waalwijk heeft vanavond afstand genomen van de degradatiezone in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ruud Brood won met 3-1 bij De Graafschap.

Frank van Mosselveld, Ard van Peppen en een eigen doelpunt van Jochem Jansen bezorgden RKC drie punten. Michael de Leeuw scoorde voor De Graafschap.
RKC stijgt door de zege naar de dertiende positie met achttien punten. De Graafschap staat zestiende met twaalf punten.

De Graafschap nam na zestien minuten een voorsprong. Een schot van Nenad Sreckovic werd gekeerd door doelman Jeroen Zoet, maar in de rebound profiteerde De Leeuw. De thuisploeg verzuimde echter door te drukken en in de 38e minuut maakte RKC gelijk via Van Mosselveld, die een vrije trap van Sander Duits binnenkopte.
De Leeuw kreeg op slag van rust een goede mogelijkheid op zijn tweede treffer, maar hij kopte een vrije trap van Sreckovic op de lat. In de tweede helft kwam RKC steeds beter in de wedstrijd, aldus persbureau Novum. Dat leverde in de 65e minuut succes op. Een voorzet van Mitchell Schet kwam bij Van Peppen terecht, die raak schoot.

Jansen zorgde drie minuten voor tijd voor de beslissing door een voorzet van Geoffrey Castillion ongelukkig in zijn eigen doel te werken. RKC boekte voor het eerst in negen competitiewedstrijden weer een overwinning.

    • Lex Boon