ECT eist schadevergoeding van Havenbedrijf Rotterdam

Containeroverslagbedrijf ECT eist een schadevergoeding van negenhonderd miljoen van het Havenbedrijf Rotterdam. ECT voelt zich bedreigd door de mogelijke komst van nieuwe bedrijven naar de Tweede Maasvlakte.

Deze nieuwe bedrijven zouden namelijk goedkoper een plek kunnen krijgen op dit terrein. Daarom dreigt het containeroverslagbedrijf met een rechtszaak, schrijft het Financieel Dagblad vandaag.

Het havenbedrijf ontving vorige week de dagvaarding. Volgens het FD escaleert hiermee de ruzie tussen de twee bedrijven, die al langer steggelen over de exploitatie van het Rotterdamse havengebied. Directeur van Havenbedrijf Rotterdam, Hans Smits, vreest dat het conflict “is uitgegroeid tot een ernstig geschil” dat “jaren kan gaan duren”.

ECT eist vanwege de vermeende oneerlijke concurrentie, door de komst van twee nieuwe containerterminals op de Tweede Maasvlakte in 2004, dat de ingebruikname van de betreffende terminals wordt uitgesteld, maar ook dat het niet financieel hoeft bij te dragen aan de uitbreiding van de Amazonehaven.

    • Hans Klis